Flera fördelar med tegeltak i Stockholm

Det finns ett antal material att välja mellan till sitt tak på villan i Stockholm med allt från gröna tak till plåt och det klassiska tegeltaket. Ett tegeltak är ett tak som har ett flertal fördelar.

Få hjälp att skaffa tegeltak här.

Tegeltak

Tegeltak är ett klassiskt val med kvalitet

Tegel har sedan länge använts till tak runt om i landet, och då även i Stockholmsområdet, på grund av de positiva kvaliteterna som teglet har. Tegeltak har använts i flera hundra år, men det var främst under 1800-talet som tegeltaken fick en allt större utbredning.

Tegelpannor tillverkas av lera, bland annat blandat med skiffer, och bränns i riktigt hög värme. Det är en metod som ger takpannor som är särskilt hårda och tåliga mot regn och vind.

Det finns ett antal olika typer av tak och på marknaden finns det tegelpannor av många olika färgnyanser. Ett alternativ är det klassiska rödaktiga tegeltaket som nog många känner igen, men det finns även andra typer av pannor som kan användas till ditt tegeltak i Stockholm. Ett exempel är tegelpannor med ett mer glaserat utseende.

Ett slittåligt tak till ditt hus i Stockholm

Det finns flera fördelar med att ha ett tegeltak till ditt hus i Stockholm. För det första har tegeltaken ett vackert utseende som gör att huset blir fint att se på. För det andra är alltså ett tegeltak även ett tak som klarar sig bra mot de väderförhållanden som finns i Sverige med både varmare och kallare temperaturer. Ett tegeltak håller också, på grund av hårdheten, under många år innan ett byte av taket blir aktuellt. Enstaka pannor kan dock med tiden behöva bytas ut.

Vi erbjuder många olika typer av takpannor till ditt tegeltak i Stockholm och byter tak åt både dig som är privatperson, åt företag och åt bostadsrättsföreningar.